Bestuur

Joop Huson, voorzitter
Intussen zo’n kleine 20 jaar gepensioneerd als P&O-man, vervulde ik in die jaren enkele maatschappelijke functies waaronder het lidmaatschap van de Gemeenteraad van Zuidplas. Vanuit mijn huis kijk ik uit op groene akkers en de Hennipgaarde. Mooi, maar dat kan nog beter:  meer biodiversiteit, natuurinclusiever, duurzamer en bereikbaarder voor de bezoekers aan de Eendragtspolder! Daarom steun ik het initiatief van Stichting Boer & Buurt.

Pierre van den Dobbelsteen, secretaris
Geboren in Den Haag, 20 jaar gewoond in de Achterhoek en sinds 1986 woonachtig in Zoetermeer. Ik vind het belangrijk dat iedereen in Nederland toegang moet krijgen tot eerlijk gezond en onbewerkt voedsel. Via de Hof van Seghwaert ben ik in aanraking gekomen met Boer en Buurt Zevenhuizen waar (h)eerlijk voedsel wordt verkocht dat in de buurt wordt verbouwd. We moeten meer en eerlijker voedsel verbouwen en zorgen voor korte voedselketens waarbij we niet afhankelijk zijn van grootwinkelbedrijven. De producenten (boeren) moeten daarom ook een eerlijke prijs krijgen voor hun product.

Jaap Smit, penningmeester
Ik ben geboren in Hoorn. Mijn opa was tuinder in Dirkshorn en verbouwde o.a. aardappelen, uien en kool. Hem “hielp” ik van kleins af aan. Aandacht en liefde voor de natuur werd er met de paplepel ingegoten. Ik ging met mijn ouders naar NIVON-avonden, leerde bloemen determineren en ging vogeltjes kijken. Mede daardoor voel ik dat we onze verantwoordelijkheid en respect voor onze omgeving, het milieu en onze planeet heel serieus moeten nemen. Ik vind het prettig om daar op mijn manier iets aan bij te dragen.

Petra Reijnhoudt
Gedreven door mijn belangstelling voor lekker, gezond en goed eten ben ik betrokken geraakt bij Stichting Boer & Buurt, aanvankelijk als vrijwilliger op de akker en ‘buur’ van de Buurderij. Als bewoner langs de Rotte ervaar ik de toenemende druk op de schaarse ruimte die we met elkaar moeten delen. De visie van de Stichting om de Eendragtspolder multifunctioneel te gebruiken voor zowel natuurinclusieve landbouw als recreatief juich ik daarom van harte toe.

Ewoud van der Spek
Ik ben geboren en getogen in Bleiswijk, maar sinds 2010 woonachtig in Lage Zwaluwe. Naast een zorgboerderij die gerund wordt door mijn vrouw Corina hebben wij een biodynamisch akkerbouwbedrijf. Wij telen onder andere aardappelen, uien, knolselderij, pompoenen, suikermais en diverse conserven industrie gewassen. Dit doen wij in Lage Zwaluwe en aan de Kruisweg in Bleiswijk.

Ico Spriensma
Als zoon van een ‘gangbare’ akkerbouwer uit Noord-Groningen ben ik opgegroeid op een boerenbedrijf waar het credo was om zoveel mogelijk opbrengst per hectare van het land te halen. Er werden kunstmeststoffen en bestrijdingsmiddelen gebruikt om dit doel te bereiken. In 2019 leerde ik Liesbeth de Frel kennen tijdens een rondleiding over de Hennipgaarde. Ik werd enthousiast over de natuurvriendelijke manier van tarwe verbouwen. Een paar maanden later hebben Liesbeth en ik Boer & Buurt opgericht met als doel om groenten te verbouwen met respect voor de natuur en om een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit. Nu 5 jaar later ben ik vrijwilliger bij Tuinderij Boer & Buurt, Buurderij Zevenhuizen en bestuurslid van stichting Boer & Buurt.

Liesbeth de Frel
‘Durf te dromen en te bezien hoe je deze kunt realiseren. Sinds 2014 voel en ben ik betrokken bij de ontwikkelingen in de Eendragtspolder. Het begon met de ontwikkeling van de Hennipgaarde, vervolgens duurzame teelt van voedsel voor de lokale markt met Boer & Buurt. Kleine stappen als onderdeel van de droom. Als bestuurslid van stichting Boer & Buurt wil ik kunnen we proberen die droom te realiseren. Beschreven in het beleidsplan

Beloningsbeleid
De bestuursleden ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Gemaakte kosten in de uitoefening van hun functie worden wel vergoed.